Hatay seyahatimizde her gittiğimiz yerde kahvaltı sofralarında ikram ettikleri tadına doyamadığımız kırma yeşil zeytinlerden alarak sizlerle paylaştığım leziz salatayı yaptım. Kahvaltı sofralarına veya meze olarak hazırlayabileceğiniz salatayı deneyin derim.
Servis: 4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
Yarım kg kırma yeşil zeytin
7-8 sap maydanoz
3-4 sap taze fesleğen
3-4 sap taze nane
3 sap taze soğan
4 adet kornişon turşu
1 adet közlenmiş kapya biber
2 orta boy domates
2 yemek kaşığı zahter salamurası veya 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik
Sos malzemeleri;
1 küçük limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
*Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp geniş bir kaba alın.
*Yeşillikleri ve taze soğanı yıkayıp kurulayarak incecik doğrayın. Kornişon, kapya biber ve domatesleri de yemeklik minik küpler halinde doğrayın.
*Zahter salamurası veya kekik, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
*Servis yapana kadar kapağı kapalı kapta buzdolabında bekletin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın