





Tarif defterimden;
Taze veya dondurulmuş bezelye ile kolaylıkla yapabileceğiniz leziz çorba…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 – 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
1 orta boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy patates, küp küp doğranmış
3 diş sarımsak, incecik doğranmış
4 bardak bezelye
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
5 – 6 bardak su
Yarım demet dereotu, ince doğranmış
Üzerlerine;
Bezelye taneleri, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
*Doğranmış soğan ve zeytinyağını orta boy tencereye alın, kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Patates ve sarımsakları ilave ederek sarımsak aromasını yağa bırakana kadar kavurmaya devam edin. Bezelyeyi ekleyip 4 – 5 dakika kavurduktan sonra su, karabiber ve tuzu ilave edin. *Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ve ocağı kapatın (pişen bezelyelerden 3 – 4 yemek kaşığını üzeri için ayırın). Dereotunu ilave ederek çorba püre haline gelene kadar blenderden geçirin.
*Çorbayı tabaklara pay ettikten sonra üzerlerini bezelye taneleri, dereotu ve taze çekilmiş karabiber ile süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın