





Türk mutfağının en lezzetli mezelerinden biri olan kuru fasulye piyazı…
Tahinli sosun çok yakıştığı nefis piyazı tek başına öğün olarak veya en klasik haliyle köfte yanı için hazırlayabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 mor soğan
10 -12 adet çeri veya şeker domates
8 – 9 sap maydanoz, incecik doğranmış
Tahinli sos malzemeleri;
2 yemek kaşığı tahin
1 limonun suyu
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 – 3 yemek kaşığı içme suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 adet haşlanmış yumurta
Yapılışı:
*Soğanı piyazlık doğrayın, domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
*Sos malzemelerini karıştırın (sos akışkan kıvamda olmalı, gerekirse 1 yemek kaşığı daha su ekleyin).
*Haşlanmış kuru fasulyeyi orta boy bir kaba alın, tahinli sosun yarısını fasulyeye ekleyip karıştırın, doğranmış soğan, domates ve maydanozun da yarısını fasulyeye ilave edip karıştırarak servis tabağına aktarın. Üzerine doğranmış soğan, domates ve maydanozun diğer yarısını serpiştirin. Haşlanmış yumurtayı ikiye veya dörde bölerek piyazın üzerine sıralayın ve tahinli sosun kalanını üzerine gezdirin.
Kısa notlar;
*Bu tarifte kuru fasulyenin tazesi olan badalan fasulyesini yeme kıvamına gelene kadar haşlayarak kullandım, elinizde varsa badalan fasulyesi ile mutlaka deneyin derim.
*Bizim evde tahinli piyaz en sade haliyle beğenildiğinden karabiber ve pul biber eklemedim, damak tadınıza göre dilerseniz az miktarda karabiber ve pul biber ilave edebilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın