





Tarif defterimden;
Yanında kızarmış patates ve ev yapımı ketçap ile çok lezzetli olan yapılışı pratik pankolu çıtır tavuk…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 – 5 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 50 dakika
Malzemeler:
8 – 10 adet kemikli derisiz tavuk baget
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 su bardağı panko (Japon ekmek kırıntısı)
Yapılışı:
*Tavuk bagetlerini geniş bir kaba alın, soya sosu, zeytinyağı, limon suyu toz biber ve kuru kekiği ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında 1 saat bekletin.
*Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.
*Pankoyu orta boy bir tabağa aktarın, buzdolabında beklettiğiniz bagetleri pankoya bulayarak tepsiye sıralayın. Isınmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın