





Tarif defterimden;
Rengarenk biberler, süzme yoğurt ve file bademli yapılışı pratik leziz mezeyi davet sofralarınız için hazırlayabilirsiniz…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 – 12 dakika
Malzemeler:
1 sarı dolmalık biber
1 kırmızı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı tuz
—————————
300 gr süzme yoğurt
8 – 9 dal dereotu, incecik doğranmış
—————————
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kavrulmuş file badem
Yapılışı:
*Biberleri yıkayıp kurulayın, çekirdeklerini çıkartarak küp küp doğrayın.
*Vok tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı akıtın, açık ateşte yağ ısınınca biberleri ekleyip 10 dakika soteleyin, ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırın ve 1- 2 dakika sonra ocağı kapatın.
*Sotelenmiş biberleri geniş bir kaba aktarın ve tamamen soğuyunca süzme yoğurt ve doğranmış dereotunu ekleyip karıştırarak servis tabağına geçirin, üzerlerine kavrulmuş file bademleri serpiştirin.
*Üzeri için; 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın, yağ ısınınca toz biberi ekleyip karıştırın, ocağı kapatarak boraninin üzerine gezdirin.
Kısa bir not;
*Dilerseniz 2 – 3 adet acı süs biberini de renkli biberlerle soteleyip mezeye ekleyebilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın