





Tarif defterimden;
Sotelenmiş pazı ve üzerindeki süzme yoğurtlu & biberli yağı ile çok lezzetli olan ılık meze…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
1 bağ pazı + 1 çay kaşığı karbonat + yeteri kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 mor soğan, piyazlık doğranmış
1 kapya biber, ince doğranmış
Yarım çay kaşığı tuz
———————————
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
*Pazıları bol suda yıkayın. Büyük bir tencereye 2 – 3 lt su aktarın, açık ateşte su kaynamaya başlayınca karbonat ve pazıları ilave edin, 3 – 4 dakika haşlayın (pazılar haşlanırken bu arada geniş bir kaba buz ve soğuk su alıp hazırda bekletin).
*Haşlanan pazıları maşa veya delikli kaşık yardımıyla buzlu suya alın (pazıların yeşil rengini koruması için bu işlemi yapıyoruz). Pazılar tamamen soğuyunca sularından iyice süzdürerek 2 – 3 cm uzunluğunda olacak gibi doğrayın.
*2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanı tavaya alın, orta ateşte soğan yumuşamaya başlayınca kapya biberi ilave edin, 2 – 3 dakika soteleyip pazı ve tuzu ekleyerek 3 – 4 dakika daha soteledikten sonra ocağı kapatın.
*Yoğurt, sarımsak ve tuzu küçük bir kasede karıştırın.
*1 yemek kaşığı zeytinyağını küçük bir tavaya aktarın, kısık ateşte yağ ısınınca pul biberi ekleyip ocağı kapatın.
*Pazılı karışımı yayvan bir tabağa geçirin, üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın ve biberli yağı üzerine gezdirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın