Sağlıklı atıştırmalık; Rafine şeker kullanmadan dut kurusu ile tatlandırdığım leziz atıştırmalıkları kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Servis: 20 adet Hazırlama süresi: 20 dakika Malzemeler: 200 ml lik su bardağı ölçüsüyle; 2 su ... devamını oku
Sakız Kabaklı Fesleğenli Cacık
Mevsimi geçmeden; Balkonumda yetiştirdiğim fesleğenleri yaz boyunca salatalarda, dolmalarda ve aşağıda tarifini verdiğim sakız kabaklı cacıkta bol bol kullandım. Sakız kabağına çok yakışan taze fesleğenli cacığı kabak mevsimi bitmeden deneyin ... devamını oku
Yaz bitmeden Yaz Reçelleri Atölyesi
Ağustos ayı yaz meyvelerinin bol miktarda olduğu ve evlerde kış hazırlıklarına başlama vakti olduğundan SG İmalathane’de sevgili misafirlerimiz ve İTÜ gastronomi Kulubü’nden gençlerimizle erken sezon açılışı yaptık. İlk olarak ... devamını oku
Keçi Patisi Tarifi
Annemin tarif defterinden; Çocukluğumuzda annelerimizin kahvaltıda veya akşam üzeri çay yanına hazırladığı ve lezzetine doyamadığımız mayasız hamur kızartması… Unutulmaya yüz tutmuş tariflerimizi yeni nesillere aktarmak amacıyla SG ... devamını oku
“Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere’’ Lezzetler Atölyesi
''Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere’’ Lezzetler Mayıs ayı atölyemizde neler yaptığımızı yurt dışı ve yurt içinde yaptığımız yoğun seyahatlerden dolayı bir türlü yazmaya fırsat bulamamıştım. Aslında her seyahat ayrı bir yazı ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »