Anadolu kültürü ve lezzetlerini araştırmak için yaptığımız seyahatlerden biri olan Malatya gezimizde Arapgir’li marifetli kadınların hazırladıkları yöresel kahvaltıda pişilerin üzerine koyarak yemiştik mis kokusuyla lezzetini çok beğendiğimiz aromalı ... devamını oku
Fava Tarifi
Tarif defterimden; Favanın olmazsa olmazı bol zeytinyağı ve üzerine konulan kırmızı soğanıdır, çiğ soğan yiyemeyenler için bu defa soğanları zeytinyağında soteledim. Arzunuza göre üzerindeki soğanları çiğ olarak veya aşağıda tarifini verdiğim ... devamını oku
Patlıcanlı Spagetti
Mevsiminde; Patlıcan ile yapılabilecek pratik ve leziz yemeği organik tam buğday spagetti ile hazırladım, arzu ettiğiniz herhangi bir makarna çeşitiyle yapabilirsiniz. Servis: 4 kişilik Hazırlama pişirme süresi: 35-40 ... devamını oku
Kuskus Salatası
Geleneksel; Kuskus bulgur, yumurta, su veya süt ve un ile yapılan geleneksel hamur işlerimizden biridir. Geniş bakır leğenlere bulgur konulur, yumurta, tuz, un, su veya süt eklenerek avuç içiyle saatlerce ovalanır. Neredeyse her bulgur tanesi ... devamını oku
Çaylı Kakaolu Kek
Tarif defterimden; Çok eskilerden defterimde yer alan tariflerden biri olan keki demlikte akşamdan çay kaldığında sıklıkla yaparım. Demlenmiş çayınızdan kalan varsa veya sadece bu lezzetin tadına varmak için bile çay demlemeye fazlasıyla ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »