Mevsiminde; Sevgili arkadaşım Şebnem'in bahçesinden gelen taze nektarinlerle yaptığım reçeli kabuklarıyla birlikte pişirdim. Kabukların reçele bıraktığı pembemsi renk ve kakulenin kendine has tadıyla reçelin lezzetini çok beğendik, hatta bir ... devamını oku
Taze Otlu Karabuğday Salatası
Bol taze otlu, lezzetli ve sağlıklı salata... Karabuğday hakkında kısa bir bilgi: Kuzukulağı familyasından olan ve greçka adıyla da bilinen karabuğday çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için alternatif bir ... devamını oku
Kuzu Etli Erik Tavası
Yöresel yemek; Güneydoğu Anadolu bölgemize ait erikli kuzu etli yemeğini yörede tava adını verdikleri yayvan tencerede pişiriyorlar. Mayhoş tadları seviyorsanız fırında pişirdiğim pratik versiyonunu deneyin derim. Servis: 4 ... devamını oku
Közlenmiş Kapya Biberli Zahter Salatası
Yöresel Lezzet; Geçen haftalarda gittiğimiz Hatay’dan aldığım taze zahterlerle hazırladım bu leziz salatayı. Dağ kekiği olarak da adlandırılan zahterin tazesini bulamazsanız salamurasıyla da yapabilirsiniz. Malzemeler: 100 gr taze ... devamını oku
Gül Mayası ve Gül Reçeli Tarifi
Tarif defterimden; Gül reçelinin beni çocukluk yıllarıma götüren anısı vardır. Geçen yıllarda buradan paylaştığım gül reçeli tarifimde bahsetmiştim. Babaannemin çiftliğindeki sık yapraklı mis kokulu reçellik pembe güller sepetler dolusu ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »