Yeni keşifler; Kuru fasulye yemeği yapmak için basınçlı tencerede haşladığım fasulyeler tencerenin kapağını açtığımda neredeyse ezilme kıvamına gelmişti. Ziyan etmemek için nasıl olsa bir şekilde değerlendiririm diye kilitli poşetlerde buzlukta ... devamını oku
Mahlepli Peynirli Poğaça
Tarif defterimden; Mahlepin mutfağa yayılan o nefis kokusu, yerken ağızda dağılan lezzetli hali, bu muhteşem poğaçaları yapmak için geçerli bir sebep oluyor. Aslında 2015 yılında yayınladığım tarifin fotolarını bugün düzenledim. Yenilenmiş ... devamını oku
Portakallı Lor Kurabiyeleri
Tarif defterimden; Yumuşacık dokulu ve portakal aromalı leziz kurabiyeleri sıcakken yemenizi öneririm. Aşağıda verdiğim tarifteki hamur miktarından yaklaşık 50 adet ve 3 fırın tepsisi kurabiye çıkıyor. Bu kadar çok kurabiyeyi sıcakken nasıl ... devamını oku
Pancar Sapı Kavurması
Pancar saplarını değerlendirmenin en lezzetli hali bu olsa gerek… Pancar kökleriyle geçen yıl buradan tarifini verdiğim dereotlu turşusunu yaptıktan sonra sap ve yapraklarını aşağıda tarifini verdiğim kavurmasını pişiriyorum (turşunun ... devamını oku
Kıymalı Top Börekler
Tarif defterimden; Yemek öncesi misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli atıştırmalıkları Sofra Dergisi Ocak 2019 sayısı için yazmıştım. Yufkayı nasıl sardığımı soranlar olmuştu, dergi için sadece sunum fotoğrafları çekileceği düşüncesiyle ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- …
- 197
- Sonraki Sayfa »