Fransız mutfağından; Fransız mutfağına ait nefis lezzetlerden biri olan süngerimsi yumuşacık minik madlen kekler 1700 li yıllarda keşfedilerek romanlara konu olmuş ve bu sayede ünlenmiş… Madlen hamuru hazırlandıktan sonra 12 - 24 saat arası ... devamını oku
Domatesli Milföy Tart
Tarif defterimden; Milföy ile kolaylıkla yapabileceğiniz çeri domatesli, lorlu ve pestolu leziz tart… Servis: 3 - 4 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 25 dakika Malzemeler: 3 adet dikdörtgen milföy hamuru 200 ... devamını oku
Abagannuş (Babagannuş) Tarifi
Yöresel lezzet; Güneydoğu bölgemize ait közlenmiş patlıcan ve biberle yapılan meze & salata arası nefis lezzet… Aşağıda kendi yorumladığım hali ile yazdım… Servis: 4 kişilik Hazırlama & pişirme süresi: 35 - 40 ... devamını oku
Böğürtlenli Bademli Kek
Tarif defterimden; Çay veya kahve yanına çok yakışan böğürtlenli file bademli yumuşacık nefis kek… Dilimledikten sonra tüketmeyeceğiniz miktarını kapalı kapta derin dondurucuda 1 ay kadar saklayabilirsiniz…. Servis: 20 cm lik kare ... devamını oku
Domatesli Taze Fasulyeli Makarna
Tarif defterimden; Yaz domatesleri, taze fasulye, soğan, baharatlar ve sarımsağı fırınlayarak haşlanmış makarna ile buluşturduğum tadına doyamadığımız leziz makarna… Servis: 4 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 35 - ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »