İtalyan mutfağından; İtalyan mutfağına ait bir lezzet olan frittata bol yumurtalı olması nedeniyle omlete benzer özellikleri var. Omletten farkı ise sebzeli harç, yumurtalı peynirli karışım ile birleştirilip fırına girebilen tavada ocakta kısık ... devamını oku
Baharatlı Kırmızı Mercimek Çorbası
Tarif defterimden; Çeşitli baharatların çok yakıştığı leziz kırmızı mercimek çorbası… Üzerine tereyağı ve zeytinyağında yakılmış sosu ve bol limon suyu ile lezzetli bir çorba oluyor… Servis: 4 kişilik Hazırlama süresi: 15 ... devamını oku
Muzlu Çikolatalı Kolay Parfe
Tarif defterimden; Olgunlaşmış muzlarla kolaylıkla yapabileceğiniz rafine şekersiz, limon, karanfil, tarçın, muskat ve zencefil aromalarının çok yakıştığı çikolatalı leziz parfe… Servis: 14*20 cm lik dikdörtgen ... devamını oku
Pilav Pişirmenin Püf Noktaları ve Tereyağlı Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan pirinç pilavını bazen sade veya şehriyeli olarak yemeklerin yanında, bazen de çeşitli malzemeler ekleyerek tek başına tüketiriz. Tane tane ayrılan leziz pilav yapmak için pirincin cinsinden su ... devamını oku
Pastırmalı Kuru Fasulye Yemeği
Tarif defterimden; Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden kuru fasulye etli, kıymalı, pastırmalı veya sade olarak hemen her evde pişirilir. Gayet doyurucu ve besleyici yemeğin yanında pirinç pilavı ve turşu mutlaka olur… Aşağıda tam da ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »