Yöresel lezzet; Gaziantep mutfağının çok özel lezzetlerinden biri olan ''Çağla Aşı'' Sofra dergisi için yazdığım tariflerimden biri... Tek başına öğün olarak tüketebileceğiniz nefis lezzeti deneyin derim... Servis: 4 kişilik Hazırlama ... devamını oku
Ispanaklı Lorlu Cannelloni
İtalyan mutfağından; Cannelloni İtalyan mutfağında tüp şeklinde makarna çeşitine verilen ad. İçleri kıymalı veya peynirli harç ile doldurup domates sosuyla fırında pişirilir. Kıymalısına beşamel sosu, peynirlisine domates sosu çok yakışıyor. Bu ... devamını oku
Enginar Saplı Pirinç Pilavı
Mevsiminde; Sofra Dergisi için ''Mevsimin Yeşilleri'' başlığıyla hazırladığım tariflerimden biri olan Zeytinyağlı Sakız Enginar'da kullandığım enginarların saplarını atmaya kıyamadığımdan pilavda değerlendirdim. Enginar saplarını ... devamını oku
Yoğurtlu Pazı Çorbası
Yöresel lezzet; Pazı yapraklarıyla yapılmasına rağmen asıl adı Sivas'ta ‘’Pancar Çorbası’’ diye geçiyor. Kendine özgü aromalı yabani bir ot çeşiti olan körmen tereyağında kızdırılarak çorbanın üzerine dökülüyor. Sevgili halamın gönderdiği ... devamını oku
Kakaolu Kalp Kurabiye
Tarif defterimden; Kakaolu kalp kurabiyeleri pişirip soğuttuktan sonra uçlarını beyaz çikolataya batırıyorum. Hamuru incecik açtığımdan aşağıdaki ölçüyle yaklaşık 30-32 adet kurabiye çıkıyor. Servis: 30-32 adet Pişirme süresi: ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »