Tarif defterimden; Mısır ekmeği deyince ilk aklıma gelen yanında olması gereken küçük bir tabakta karabiber taneleri eklenmiş sızma zeytinyağıdır, minik ekmek dilimlerini zeytinyağına batırınca tadına doyulmaz bir lezzet bırakır ... devamını oku
Kolay Kış Turşusu
Tarif defterimden; Sofra Dergisi için hazırladığım ''Kış Güzelleri'' başlıklı kış sebzelerinden hazırladığım lezzetlerden kalanlarla yaptığım turşuyu deneyin derim. Arama kutusuna Kış Güzelleri yazarak tariflere ulaşabilirsiniz. Servis: ... devamını oku
Greyfurt Reçeli
Tarif defterimden; Greyfurt, portakal, limon, mandalina ve kumkuat gibi pektin oranları yüksek meyveler reçel yapmaya uygun oluyorlar. Kendine has aroması olan içi kırmızı greyfurtlarla pişirdiğim reçel evdeki favori lezzetlerimizden biri. ... devamını oku
Hatay Kısırı
Hatay mutfağından; Geçen yıllarda Slow Food üyeleri olarak pamuk hasatı için dostlarımızın davetiyle gittiğimiz Hatay’da yörenin nefis yemeklerini tatma şansımız olmuştu. Aşağıda tarifini verdiğim kısırı da sevgili arkadaşım Şebnem uçağımıza ... devamını oku
Ayva Reçeli
Ayva pektin oranının yüksekliğinden dolayı reçel yapmaya en uygun meyvelerden biri… İştah açıcı rengi, çekirdeklerinden dolayı jöleleşen şerbeti ve kendine has aromasıyla çok lezzetli olan ayva reçelini kahvaltı sofralarınızda veya tatlı ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »