Nostaljik reçel; İstanbul’un meşhur kavak incirleri eskisi kadar kolay bulunmasa da Ağustos ayının sonralarına doğru tezgahlarda kısa süreliğine yer alıyor. İsmini Rumeli Kavağı’ndan aldığı rivayet edilen kavak incirleri küçük boy, morumsu ... devamını oku
Karamelli Nektarinli Milföylü Alt-Üst Tart
Yaz lezzeti; Karamel sosun, tarçın ve vanilya aromalı nektarinle buluşmasıyla ortaya çıkan milföylü nefis lezzet… Servis: 23 cm lik fırına dayanıklı tava veya kalıpta Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 30 ... devamını oku
Ratatouille, Fırında Domates ve Fesleğen Soslu Sebze
Fransız mutfağından; Fransızların leziz yemeklerinden biri olan Ratatouille (ratatuy okunur) 18. yüzyılda kazan yemeklerine verdikleri bir ad. O dönemlerde çoğunlukla yoksul halkın yemeği olarak bilinen ratatuy sebze artıklarının birleştirilip ... devamını oku
Ispanaklı Peynirli Elde Açma Börek
Tarif defterimden; Oklavaya gerek kalmadan elinizle kolaylıkla açabileceğiniz çıtır börekler Sofra Dergisi için hazırladığım lezzetlerden biri... Servis: 35 cm çapında yuvarlak tepside Hazırlama süresi: 1 saatten fazla Pişirme süresi: ... devamını oku
Gambilya Ezmesi
Tarif defterimden; Sarı mercimeğe benzeyen ve Bodrum civarında bilinen yabani bir bezelye türü olan Gambilya’yı çorbalarda, favasını yaparak veya aşağıda tarifini verdiğim ezmesi gibi lezzetlerde kullanabiliriz. Ezmenin üzerine çok yakışan ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- …
- 198
- Sonraki Sayfa »