Mevsiminde; Çeşme seyahatimde arkadaşımın yaptığı Fırında Bamya yemeğinin tadı damağımda kalmıştı. Büyük boy bamyalarla kendi yorumumu da katarak hazırladığım haliyle tarifi paylaşıyorum. Tek kelime ile mükemmel diyebileceğim lezzette olan Fırında ... devamını oku
Kakuleli İncir Reçeli
Yeni keşifler; İlk reçel deneyimim yıllar evvel karşı komşum ve can dostum Aysen’in elindeki fazla çilekleri ne yapabiliriz diye sormasıyla başlamıştı. O zamana kadar reçellerimizi annem yapar biz de afiyetle yerdik. Tabiki hemen annemi aradım, ... devamını oku
Şeftali Reçeli
Mevsiminde; Şeftalinin mevsimi bitmeden lezzetli ve yapılışı kolay reçelini, kış boyu kahvaltı sofralarında, tartlarda ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Olgun ama ezilmemiş şeftalilerden, özellikle yarma diye adlandırılanlardan ... devamını oku
Domates Sosu, Kırmızı Biberli, Sarımsaklı
Mevsiminde; Ağustos bizim evde karıncalar gibi çalışma ayı;) Yaz domatesleriyle hazırladığım bu lezzetli sosu kış mevsiminde makarna, çorba ve yemeklerde bol bol kullanıyorum. Sağlıklı ve katkısız sosun yapılışı çok kolay, sadece biraz zaman ... devamını oku
Kırmızı Erik Reçeli
Mevsiminde; Yaz bitmeden kırmızı herhangi bir kırmızı erikten yaptığım hafif mayhoş ve lezzetli reçeli, tatlılar bölümünde ''Meyveli İtalyan Pudingi'' ve ''Shortcrust Tart'' tariflerimde kullanabilirsiniz. Hazırlama süresi: 15 ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- …
- 197
- Sonraki Sayfa »