“Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere’’ Lezzetler Atölyesi -Eylül 2018 Sg İmalathane’nin sahibesi sevgili Selda ile yaptığımız projede, mevsimindeki meyve ve sebzelerle evde hazırlayabileceğimiz katkısız reçeller, marmelatlar ve ... devamını oku
Büyük Girit kabağıyla Dolma Nasıl yapılır?
Dış görüntüsü itibariyle süs kabağını andıran ama manava sorduğumda bir çeşit girit kabağı olduğunu ve doğranarak yemeğinin yapıldığını öğrendim. Eve getirince doğramaya kıyamadığım kabakları küçük olanlardan dolma yapıyoruz bunlardan neden ... devamını oku
Paris Güzeli Kurabiyeler
Annemin tarif defterinden; İlk tarif defterimde yer alan bu leziz kurabiyelerin olduğu sayfayı geçenlerde sosyal medya hesabımda paylaştığımda bir çok kişiyi çocukluğuna götüren ve o dönemlerde çok popüler olan kurabiyeleri annem de sıklıkla ... devamını oku
Kekikli Sac Kavurması
Tarif defterimden; Bizim evde çok beğenilen bir lezzet olan kavurmayı yıllardır büyüklerimden öğrendiğim gibi aynı usulde yaparım. Öncelikle etler sularını salıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir, bu sürede zaten lokum gibi yumuşacık olan ... devamını oku
Fırınlanmış Zeytinyağlı Biber Dolması
Tarif defterimden; Mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan zeytinyağlı dolmayı yaz mevsimi geçmeden küçük boy biberlerden bulduğumda bol bol yaparım. Küçük boy biberleri tercih etme sebebim sadece kabuk görevi yapmasınlar, yerken biberlerin ... devamını oku
- « Önceki Sayfa
- 1
- …
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- …
- 197
- Sonraki Sayfa »